afm-desktop Created with Sketch.
afm-mobile Created with Sketch.
23 september 2020

laatste zonnepaneel vastgeschroefd.

Woensdag 23 september 2020 schroefden wethouder Rik van der Linden van de gemeente Dordrecht en Arjan ten Elshof, directeur Duurzame Energie van HVC, het laatste zonnepaneel vast op zonnepark Amstelwijck.

groene stroom voor 1.500 gezinnen

Op het zonnepark, dat ligt tussen de oostelijke afrit ’s-Gravendeel van de A16, de N3 en de spoorverbinding tussen Dordrecht en Breda, zijn 11.500 zonnepanelen neergelegd. De zonnepanelen gaan groene stroom opwekken voor zo’n 1.500 huishoudens. Dat scheelt 2.600 ton CO2-uitstoot per jaar. Dit staat gelijk aan de uitstoot van bijna 700 auto’s. Een mooie stap in de verduurzaming van de gemeente Dordrecht.

Wethouder Dordrecht blij met het zonnepark

Wethouder Rik van der Linden: ‘Ik ben blij met dit nieuwe zonnepark. Het ligt op een stuk grond waarvoor weinig andere toepassingsmogelijkheden zijn. Ook dit zonnepark draagt bij aan onze ambitie om in 2050 als stad energieneutraal te zijn. En het is helemaal mooi dat onze inwoners hiervan mee kunnen profiteren.’

Inwoners van Dordrecht kunnen meedoen

Inwoners van de gemeente Dordrecht kunnen meedoen met zonnepark Amstelwijck. Zij kunnen investeren via obligaties met een vaste rente en zo meeprofiteren van de opbrengsten van het zonnepark. Meer informatie over meedoen vind je hier.